LogoPrimarie100px.png

ROMÂNIA

JUDEŢUL CǍLǍRAŞI

PRIMĂRIA  ORAŞULUI FUNDULEA

B-dul 22 Decembrie, nr.151, judeţul Cǎlǎraşi; cod fiscal: 3797131

Telefon:0242/642084; fax 0242/642030; e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Biblionet  - Lumea în Biblioteca mea” -  a fost un program de cinci ani, inițiat în 2009 care a avut drept scop diversificarea gamei de servicii oferite de bibliotecile publice din România. Biblionet a făcut parte din programul Global Libraries finanțat de Fundația Melinda și Bill Gates și a fost implementat de IREX România

Obiectivele programului au inclus:

  • Facilitarea accesului public la informație
  • Pregătirea bibliotecarilor din bibliotecile publice
  • Promovarea valorii bibliotecilor pentru comunități
  • Asigurarea sprijinului guvernamental acordat bibliotecilor.

Biblioteca orășenească Fundulea, în calitate de partener in Programul Biblionet, a fost dotată în anul 2013 cu o infrastructura IT&C adecvată care face posibilă livrarea de servicii de calitate.

Biblioteca viitorului trebuie să fie accesibilă, atractivă și activă social, iar bibliotecarul trebuie să devină, înainte de toate, un intermediar care facilitează accesul la cunoaștere și informare. 

 Ca urmare a dotărilor făcute prin programul „ Biblionet – Lumea în Biblioteca mea”, Biblioteca orășenească Fundulea  a trecut într-o nouă etapă de dezvoltare. Cu ajutorul tehnologiei moderne, instituția bibliotecii este, astăzi, capabilă să se pună în serviciul publicului mai bine decât a făcut-o până acum.

PROGRAMUL A FOST FINALIZAT ÎN ANUL 2014.