Localitatea Fundulea este asezata in partea de sudest a tarii si in partea de nord a
judetului Calarasi, la aproximativ 44 30 latitudine nordica si 24 20 longitudine estica, intro zona cu climat continental extrem. Aflata la o distanta de 33 de kilometri fata de Bucuresti, localitatea Fundulea beneficiaza de conditii favorabile de amplasare in teritoriu fiind strabatuta de linia principala de cale ferata BucurestiConstanta. Localitatea este asezata in manoasa campie a Mostistei, in prag de Baragan langa Tamadaul copilariei lui Alexandru Odobescu.
Vecinii localitatii sunt:
- la nordest, comuna Belciugatele;
- la sudvest, comunele Fundeni si Plataresti;
- la sud, comuna Sohatu;
- la sudest, comuna Sarulesti;
- la est, comuna Tamadau;
- la nordest, comuna Dragoiesti.
Teritoriul localitatii Fundulea este, prin excelenta, o zona de campie cu altitudini
ce nu depasesc 50 - 60 de metri. Localitatea Fundulea este situata pe raul Catana, rau propriu satului Fundulea, deoarece bazinul sau hidrografic se intinde in cea mai mare parte a lui pe teritoriul acestei localitati, la 2 kilometri de confluenta cu Mostistea cu care are legaturi puternice intrucat satul component Gostilele este situat pe malul drept al acestui rau. Atat pe Catana, cat si o pe parte din bazinul Mostistei care uda pamantul comunei, sunt amenajate iazuri de peste.
Satul Gostilele face parte din comuna Fundulea si este asezat in partea de nord a soselei nationale BucurestiCalarasiConstanta, la o departare de circa 5 kilometri de orasul Fundulea, si se invecineaza la:
- nord, cu satul Mariuta;
- sud, cu orasul Fundulea;
- vest, cu comuna Belciugatele, iar pe marginea de est a satului Gostilele curge raul
Mostistea dincolo de care incepe sa se simta mirosul Baraganului.
In prezent, localitatea Fundulea, devenita oras din 1989, mai este alcatuita din
satul Gostilele si catunul Crangul.Au existat, dupa cum am aratat mai sus, alte doua catune care au fost dezafectate:Alexandru Ioan Cuza si Boanca. Precum istoria intregii tari, secole dea randul zbuciumata,si aceasta localitate din Campia Romana a avut parte de ea. La fel si locuitorii ei, taraniiau nazuit la o viata mai buna, demna si indestulata de care nu au avut parte, perioade indelungate.