Orasul Fundulea Primar micaimg1

Anunturi Importante  

   

Circulara  

        Localitatea Fundulea este situata pe raul Catana, rau propriu satului Fundulea, deoarece bazinul sau hidrografic se intinde in cea mai mare parte a lui pe teritoriul acestei localitati, la 2 kilometri de confluenta cu Mostistea cu care are legaturi puternice intrucat  satul component Gostilele este situat pe malul drept al acestui rau. Atat pe Catana, cat si o pe parte din bazinul Mostistei care uda pamantul comunei, sunt amenajate iazuri de peste.

                

        Intinderea acestei localitati nu este prea mare si nu reprezinta o unitate morfologica speciala si, de aceea, descrierea tehtonica a acestui tinut este necesara. 
       Suprafata mosiei este, in total, de 5.556,38 hectare, din care 4.849,50 hectare pamant arabil, 155,25 hectare imas, 213,36 hectare paduri, 153 hectare halta si 180 hectare vii. Vatra satului  este de 140 hectare. Mosia Crangului este de 443 hectare si vatra satului de 15 hectare. Mosia Printului Nicolae este de 250 hectare, cu vatra satului de 10 hectare. Subdiviziunile acestei comune sunt: la rasarit, regiunea Dalvari, la miazanoapte, regiunea Cranguri, la miazazi, regiunea Ratescu si la apus, regiunea Frunzaneasca.
 
logo proiect